Boulangerie Gommans
Editorial Image

Bas Gommans uit Sevenum benoemd tot Meester Boulanger

Bas: “Dit voelt als goud halen op de Olympische Spelen van het bakkersvak.”

Eindhoven, 30 april 2025 – De Nederlandse bakkerijwereld heeft er een nieuwe Meester bij. Bas Gommans (49) uit Sevenum heeft met glans de titel Meester Boulanger behaald. De prestigieuze titel wordt slechts toegekend aan de absolute top binnen het ambacht, en maakt van Gommans de negende Meester Boulanger van Nederland.

Na drie dagen van uiterste concentratie, vaktechniek en innovatie in de bakkerij van het Summa College in Eindhoven, wist Gommans de jury te overtuigen van zijn excellentie. De Meesterproef was zwaar – 16 producten, drie dagen, één kans. Maar Bas bewees dat hij tot het allerhoogste niveau behoort. “Ik heb hier jarenlang naartoe gewerkt. Het is een erkenning van alles wat ik in mijn vingers heb, en tegelijk een belofte voor de toekomst,” aldus een trotse Bas Gommans. “Deze titel is niet alleen een persoonlijke bekroning, maar ook een blijk van liefde voor het vak en de sector waar ik zielsveel van hou.”

De titel wordt toegekend na een strenge selectieprocedure bestaande uit een c.v.-toets, portfolioanalyse, schriftelijke uitwerking van praktijkopdrachten en uiteindelijk een intensief praktijkexamen. De jury bestond dit jaar uit Meester Boulangers Wietse Schiere en Hiljo Hillebrand, én de gerenommeerde Franse topbakker Philippe Lemaire.

Gommans deed in 2022 al een poging, maar moest toen zijn droom nog even uitstellen. “Dat ik toen ben gevallen, heeft me alleen maar scherper gemaakt. Je leert het meeste van je fouten. Dit keer was ik er helemaal klaar voor – fysiek, mentaal, en met een nog dieper begrip van het vak.”

Samen met Gommans slaagden ook Hans Peter Winter en Nick van Doorn voor hun Meesterproef in de patisserie. “Ik wil Hans Peter en Nick van harte feliciteren. Wat zij hebben laten zien is van een waanzinnig hoog niveau. Het is een eer om samen met hen als nieuwe Meesters deze prachtige branche te mogen vertegenwoordigen.”

De officiële inauguratie van de drie Meesters vindt plaats op 2 juni. Daar zullen zij worden opgenomen in het selecte gezelschap van Meesters die zich actief inzetten voor het vak via gastlessen, demonstraties en kennisdeling. “Meester zijn is geen eindpunt, maar een nieuw begin,” besluit Gommans. “Nu begint het echte werk pas: een nieuwe generatie bakkers inspireren, kennis delen, en het bakkersvak blijven vernieuwen. Want brood bakken doe je met passie, maar Meester worden – dat doe je met hart, hoofd én handen.”

Editorial Image

05-09-2024

Sevenum, 5 september 2024 - Met een ongekende vastberadenheid en een passie die verder reikt dan ooit tevoren, kondigt Bas Gommans met trots aan dat hij opnieuw is toegelaten tot het Meester Boulanger examen in april 2025. Na zijn eerdere deelname in 2022, waarbij de felbegeerde titel nét buiten bereik bleef, is de avontuurlijke bakker uit Sevenum vastbesloten om dit keer wél de hoogste eer binnen het bakkersvak te behalen.

“De handdoek in de ring gooien? Nooit. Het zit erin, en dat wil ik eruit halen,” vertelt Bas Gommans. “In 2022 gooide ik de remmen écht los en stortte ik me volledig in het avontuur. Keihard werken, uren maken, grenzen opzoeken en eroverheen gaan. Maar eerlijk is eerlijk, toen was ik er nog niet klaar voor. Het was een harde les, maar wel eentje die me sterker heeft gemaakt dan ooit tevoren. Nu ben ik er écht klaar voor.”

Voor de pers Meer informatie ontvangen over de bijzondere prestatie die Bas Gommans gaat leveren?

Neem hiervoor contact op met Bas via: E-mail: bgommans@versbrood.nl Tel. 088 - 123 19 03

Bas staat open voor interviews, zowel telefonisch als TV.

Boulangerie Gommans
© 2025 Boulangerie Gommans